Program de lucru  LUNI - JOI: 8.00 - 16.30 / VINERI: 8.00 - 14.00

CENTRUL RESPIRO PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂȚI BANCA

SCOPUL PROIECTULUI: : Prevenirea abandonului și instituționalizării persoanei adulte cu dizabilități din comunitate care nu poate beneficia, pentru o perioadă determinată, de îngrijirea corespunzătoare din partea familiei/însoțitorului.

Obiective specifice ale proiectului:

  1. Înființarea unui centru de tip respiro, în localitatea Gara Banca, comuna Banca, jud. Vaslui, cu o capacitate de 10 locuri, în vederea furnizării de servicii de asistență socială specializată, în condiții rezidențiale pentru o perioadă determinată;
  2. Diversificarea serviciilor destinate persoanelor adulte cu dizabilități din comunitate care nu pot beneficia, pentru o perioadă determinată, de îngrijirea corespunzătoare din partea familiei/însoțitorului.

SURSA DE FINANȚARE: Programul de Interes Naţional „Înfiinţarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro/centre de criză şi locuinţe protejate în vederea dezinstituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi aflate în instituţii de tip vechi şi pentru prevenirea instituţionalizării persoanelor cu dizabilităţi din comunitate”

PERIOADA IMPLEMENTĂRII: 29.08.2019 - 30.11.2020

VALOAREA TOTALĂ A PROIECTULUI: 728.733,39 lei