Program de lucru  LUNI - JOI: 8.00 - 16.30 / VINERI: 8.00 - 14.00

Centrul de consiliere și asistență specializată a copiilor cu tulburări de spectru autist

Centrul de Consiliere şi Asistenţă Specializată a Copiilor cu Tulburări de Spectru Autist (Centrul TSA Vaslui) este înfiinţat în subordinea Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Vaslui din structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.
Misiunea. Centrul de Consiliere şi Asistenţă Specializată a Copiilor cu Tulburări de Spectru Autist oferă intervenţii personalizate gratuite fiecărui beneficiar, în funcţie de vârstă, felul specific în care a fost afectat de această tulburare şi disponibilitatea sa şi a familiei sale de a participa la sesiunile de lucru. În tulburările de spectru autist terapia este de lungă durată, iar gradul său de eficienţă este crescut atunci când afecţiunea este diagnosticată timpuriu (în jurul vârstei de 2 ani) şi copilul începe o formă de intervenţie specializată.


Servicii oferite:

- evaluarea inițială și periodică a copilului cu TSA;
- alcătuirea și supervizarea planului personalizat de intervenție;
- logopedie;
- consiliere psihologică a familiei;
- socializare și generalizare;
- stimulare senzorială pentru copiii cu tulburări de integrare senzorială.

Copiii pot beneficia de Cameră de Terapie Senzorială, proiect finanţat de Clubul Inner Wheel. Dotată cu fibră optică, piscină cu bile, discuri senzoriale, jucării, a fost amenajată pentru a veni atât în ajutorul copiilor cu autism, dar şi a copiilor cu alte dizabilităţi. Camera senzorială ajută copilul să înveţe prin joacă: de la urmărirea cu privirea a unor lumini strălucitoare – spoturi, forme şi modele în mişcare, până la schimbarea culorilor din cameră. Într-o singură şedinţă copilul cu autism poate experimenta o multitudine de stimuli: tactili, vizuali, gustativi, vestibulari, auditivi.

Beneficiari/Criterii de eligibilitate:

Copii încadraţi într-o categorie de persoană cu handicap, diagnosticaţi cu tulburare din spectu autist şi familiile acestora.
Înscrierea copiilor în programul de recuperare se face în urma evaluării complexe a nevoilor sale specifice de către personalul Biroului de Evaluare Complexă din cadrul serviciului public specializat, în baza hotărârii Comisiei pentru Protecţia Copilului care au drept anexe, certificatul de încadrare într-un grad de handicap, evaluării iniţiale de către echipa pluridisciplinară a complexului prin care se stabilesc nevoile specifice fiecărui beneficiar.

Date de contact:
Șef Complex: Marius Dohotaru
Coordonator Personal de Specialitate: Cristina Penișoară
Adresa: Vaslui, Str. Metalurgiei, Nr. 1
Telefon: : 0723/119186
Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.